Begivenheden har allerede fundet sted.

Foredrag; Bondens stemme i kalkmaleriet

Torsdag d. 28. oktober 2021, kl. 19:30
Veksø Sognehus, Kirkestræde 8, 3670 Veksø
Menighedsrådet
Gratis

Foredraget handler om kalkmaleriernes udvikling i de danske kirker i senmiddelalderen.

Tiende og kirkeværgeordningen sikrede, at det var bønderne selv, der havde indflydelse på den lokale kirke – de bestemte, hvad der skulle males. Kalkmalerierne fortæller derfor det almindelige menneskes historie på godt og ondt, herunder bondens selvopfattelse, bondens tøj, forholdet mellem mand og kvinde, opfattelse af kristendommen, bondens angst for troldkællinger og hverdagens liv med arbejde – sex og druk og holdningen til reformationen. Vi møder også ræven der vogter gæs – og dermed tidens barske humor.

Foredragsholder er Torben Svendrup, historiker ph.d., underviser, forfatter og TV – vært.

Sted i Veksø Sognehus, Kirkestræde 8 i Veksø kl. 19.30.

Der serveres et let traktement. Alle er velkomne og der er gratis adgang.

Tilmelding skal foretages til Birgit Kastrup, tlf. 4818 3742, fra den 1. september. Evt. afmelding skal ske senest den 24. oktober på tlf. 4818 3742 af hensyn til venteliste.