Hvad er det kirkegårdene kan? Foredrag ved Marie Vejrup Nielsen

Torsdag d. 23. september 2021, Kl. 17:00 til kl. 20:00
Lektor Marie Vejrup Nielsen, Århus Universitet

Kirkegårdene er vigtige for danskerne i dag – de kommer der i forbindelse med begravelse, urnenedsættelser og gravstedsbesøg. De går tur på kirkegårdene eller besøger dem som turister ude omkring i landet. Og uanset om man kommer tit eller sjældent på kirkegården, så ligger de der i byer og landskaber, som et helt centralt sted. Men meget få kender til det arbejde, der sker på kirkegården og den rolle som kirkegårdens personale spiller. Hvad kan vi lære om kirkegårdens betydning ved at se på den forståelse af kirkegården, som personalet har? Og hvordan hænger det sammen med kirkegården som et vigtigt sted i vores kultur og samfund i dag?
Marie Vejrup Nielsen har igennem spørgeskema, interview og besøg på udvalgte kirkegårde set på hvordan folkekirkens kirkegårde spiller en central rolle i dag.